Secondary Adv

Amazon po krijon kufjet me wireless qe permbajne Alexa

Share on Google+

Gjigandi i tregtisë elektronike Amazon është duke krijuar kufje me wireless të cilat do të përmbajnë asistentin e zërit Alexa i cili do marrë komanda nga përdoruesit.   

 

Produkti mendohet se do të jetë gati shumë shpejt dhe brenda këtij viti mund të dalë në treg për të konkuruar kështu bindshëm edhe kufjet me wireless të Apple. 

 

Kufjet e Amazon mendohet se do të jenë të ngjashme me AirPods të Apple, me përjashtim të faktit që do të kenë cilësi më të mirë audio dhe do të ofrohen me një çmim më të lirë sesa versioni i krijuesit të iPhone. Ashtu si AirPods, ato nuk do të kërkojnë kabllo për të qëndruar vënë në veshët e përdoruesit. Ata do të vijnë me një kasë e cila mundëson karikimin e tyre përmes wirelessit të ngjashëm me atë të lëshuar vetëm me AirPods të gjeneratës së dytë të Apple. Pajisja gjithashtu do të integrohet me Alexa, duke i lejuar përdoruesit të thërrasin ndihmësin dixhital duke thënë fjalën e zakonshme të zgjimit. 

Do t'i lejojë përdoruesit të dëgjojnë muzikë, të porosisin sende ushqimore, të marrin parashikime të motit dhe të plotësojnë kërkesa të tjera. Megjithatë, kufjet nuk do të vijnë të pajisura me lidhjen LTE, që do të thotë që përdoruesit do të duhet të lidhin pajisjen me smartphonin e tyre duke përdorur Bluetooth në mënyrë që të bëjnë dhe të marrin telefonata. Nuk është ende e qartë se çfarë çmimi do të ketë produkti, por Apple AirPod kushtojnë 159 dollarë në versionin origjinal, ndërsa AirPods 2 kushtojnë 199 dollarë. 

 

Pajisja po zhvillohet nën sektorin e prodhimit të pajisjeve të Amazon, Amazon Lab126. Deri më tani, Amazon ka hasur disa vonesa në zhvillimin e kufjeve ndërsa po punon për të siguruar një furnizues dhe prodhues për produktin, sipas Bloomberg. Analisti i njohur i Apple Ming-Chi Kuo parashikoi më parë se Amazon do të bashkohej me Apple në tregun e kufjeve me wireless. 


Më të lexuarat