Secondary Adv

Innolith krijon baterine me te fuqishme per makinat elektrike

Share on Google+

Një firmë zviceriane thotë se do të krijojë një bateri litium-jon të aftë për të fuqizuar një makinë elektrike për një distancë deri në 600 milje pa u karikuar.   

 

Kompania e quajtur Innolith tha se mund të duhen edhe tre deri në pesë vjet për të nisur krijimin e baterisë. Kompania thotë se ka patenta në pritje për baterinë 1,000 Wh/kg (Watt-orë në kilogram). 

 

Në atë shkallë, ajo gati trefishon qëndrueshmërinë e baterisë së prodhuar nga Panasonic aktualisht të përdorur nga Tesla 3. Teknologjia elektrike e automjetit Elon Musk u jep shoferëve rreth 300 milje në një ngarkesë të vetme. Revolucioni i automjeteve elektrike aktualisht është penguar nga kufizimet e baterive në dispozicion,' tha CEO i Innolith, Sergey Buchin në një deklaratë. Konsumatorët duan një shtrirje më të madhe për një ngarkesë të vetme në një automjet elektrik të përballueshëm dhe besim se nuk do të marrë zjarr. 

 

Sekreti i baterisë Innolith, është përdorimi i asaj që kompania e quan një elektrolit inorganik të projektuar posaçërisht. Përveç mundësimit të një ngarkese me bateri që zgjat më gjatë, Innolith thotë se teknologjia e tyre do të ishte më e sigurt se bateritë litium-jonë 'të lagështa', që përfshijnë përdorimin e kimikateve të paqëndrueshme të cilat janë të prirura ndaj zjarreve.Ndërkohë që pretendimet e Innolith janë duke tërhequr vëmendjen, kompania thotë se produkti i saj është ende në zhvillim në laboratorin e saj në Gjermani dhe tha se do të duhen edhe tre deri në pesë vjet për të shkuar në prodhimin e saj. 

Ajo që i bën pretendimet më premtuese, është se aktualisht një nga bateritë e kompanisë është duke u testuar nga kompania energjitike PJM Grid. Kompania shpreson se testi do të ndihmojë në forcimin e kërkesave të tij dhe efikasitetin e baterive, ashtu siç duket për të sjellë inovacionin në treg. Në një deklaratë kompania gjithashtu tha se po kërkon të fillojë prodhimin e baterive në Gjermani dhe përfundimisht të licencojë teknologjinë për prodhuesit e tjerë dhe kompanitë e baterive.


Më të lexuarat