Secondary Adv

Ne te ardhmen shkencetaret do arrijne lidhjen e trurit me kompjuterin

Share on Google+

Shkencëtarët dhe kërkuesit thonë se në të ardhmen avancimet e shoqërisë në kompjuterikë dhe bioteknologji do të shkojnë direkt në kokat tona. 

 

Hulumtuesit folën për një bashkëpunim ndërkombëtar që parashikon zhvillimet novatore në botën e "Brain Human/Cloud Interface" brenda dekadave të ardhshme. 

Duke përdorur një kombinim të nanoteknologjisë, inteligjencës artificiale dhe informatikë tradicionale, hulumtuesit thonë se njerëzit do të jenë në gjendje të lidhin në mënyrë të përsosur trurin e tyre me kompjuterin për të mbledhur informacione nga interneti në kohë reale. Sipas Robert Freitas Jr, autor i hulumtimit, një flotë e nanobotëve ngulitur në trurin tonë do të veprojë si ndërlidhës me mendjet dhe superkompjutët e njerëzve, për të mundësuar "stilin e matricës" shkarkimin e informacionit. 

 

Këto pajisje do të lundrojnë në enëve të gjakut të njeriut, kalojnë pengesën e gjakut të trurit, dhe pikërisht të vetë autopozicionohen midis tyre, madje edhe brenda qelizave të trurit, shpjegon Freitas. Ato pastaj do të transmetonin përmes wirelessit informacionin e koduar në dhe nga një rrjet superkompjuter me bazë cloud për monitorimin e gjendjes së trurit në kohë reale dhe nxjerrjen e të dhënave. Një rrjet i trurit mund të ndihmojë gjithashtu në formimin e asaj që ata e quajnë 'supertruri botëror' që do të lejonte mendimin kolektiv. 

 

Në eksperimentet e fundit, hulumtuesit kanë demonstruar tashmë aftësinë për të bashkuar trurin e njeriut në detyrat kolektive në atë që ata e quajnë BrainNet. Për të arritur nivele të avancuara të trurit, shkencëtarët thonë se ata do të duhet të kryesojnë një numër të madh përparimesh në teknologji dhe mjekësi, disa prej të cilave do të jenë sistemet që lejojnë transferimin pa ndërprerje të informacionit.


Më të lexuarat