Secondary Adv

BBC krijon asistentin e zerit te quajtur Auntie

Share on Google+

BBC po zhvillon një asistent elektronik i cili aktivizohet me zë, në një përpjekje për të rivalizuar asistentin Alexa të Amazon ose Siri të Apple.   

 

Ajo do të shfaqet gjithashtu si një karakter, aktualisht i quajtur 'Auntie' nga personat e brendshëm, por do të riemërohet para se të fillojë ta bëjë atë të tingëllojë më shumë modern.  

 

Asistenti i BBC do të jetë në dispozicion për tu shkarkuar falas në smartphonë dhe Smart TV në Britaninë e Madhe. Një gjë e tillë do të lejonte përdoruesit të kërkonin informacion në internet duke lëshuar një udhëzim verbal. Për shembull, përdoruesit mund të përdorin aplikacionin të marrë të dhëna rreth motit, të luajë episodin më të fundit të The Archers ose të gjejë rrugën më të shpejtë për në punë. 

 

Një burim tha: Në vend që të thoni Alexa, do të thoni, Auntie si është moti? Asistenti i BBC do të ishte udhëzuesi juaj i besuar për informacion, arsim dhe argëtim. Kjo është ajo që asistentët si Siri ose Alexa ose Google janë duke u shndërruar. Nuk është ende e qartë se si BBC do ta bënte atë të disponueshëm në folësit e zgjuar si ato të shitura nga Amazon dhe Google. 

 

Por kjo mund të vijë e instaluar në pajisjet nëse korporata mund të marrë mbështetjen e rregullatorëve për të detyruar gjigandët e teknologjisë për të hapur sistemet e tyre. 'Auntie' është në fazat e hershme të zhvillimit dhe akoma nuk i është dhënë përfundimi i fundit. Por drejtuesit e korporatës po konsiderojnë një prezantim para fundit të vitit të ardhshëm. 

 

Shefat e BBC duan të bëjnë më të lehtë për publikun të hyjë në internet përmes një sistemi britanik dhe jo duke u mbështetur tek gjigandët amerikanë të teknologjisë, sipas burimeve të brendshme. Ata gjithashtu duan të mbrojnë BBC nga sjellja 'monopoliste' nga Amazon, Apple dhe Google, të cilat shpesh renditen produktet e tyre mbi rivalët. 


Më të lexuarat