Secondary Adv

Makinat Tesla tashme mund te dallojne automatikisht problemet

Share on Google+

Tesla ka zhvilluar disa tipare të cilat e bëjnë më të lehtë për drejtuesit të marrin përditësime të softuerit dhe të dallojnë problemet e mundshme me makinën e tyre.   

 

Të hënën, Electrek shkroi se makinat e Tesla tani mund të diagnostikojnë veten e tyre dhe madje edhe të vetë porosisin pjesë në Qendrën e Shërbimit të Tesla nëse është e nevojshme.

 

Disa përdorues kanë vënë re një mesazh të ri në ekranin kryesor të Tesla, në të cilin shfaqeshin të dhëna të tilla teknike rreth makinës si "është zbuluar një gjendje e papritur" dhe se një "pjesë për zëvendësim është porositur në Qendrën e Shërbimit Tesla. Përdoruesit u nxitën të përdorin llogarinë Tesla Mobile App ose Tesla për të planifikuar një takim në servis. Tesla konfirmoi funksionin e ri në një tweet para pak ditësh. 

 

Makinat tona mund të mbajnë skeda në disa komponentë për t'ju bërë të ditur nëse kanë nevojë të zëvendësojnë dhe të porosisin gjithashtu pjesë përpara se të vijë koha për të vizituar servisin e Tesla, tha kompania. Ndërkohë që të pasurit probleme me makinën nuk është aspak një lajm i mirë sigurisht, por fakti që makina juaj mund të vetë diagnostifikojë një problem që mund të ketë, duke ju informuar, por edhe duke porositur pjesë automatikisht vetë, e bën më të lehtë për të riparuar problemin. 

 

Të mërkurën, CEO i Tesla Elon Musk konfirmoi një tjetër veçori të re për makinat Tesla: Një opsion në ekranin e komandave për të marrë përditësime softueri sapo të jenë në dispozicion.


Më të lexuarat