Secondary Adv

Njihuni me robotin qe ju ndihmon me punet e shtepise

Share on Google+

Për aq kohë robotët kanë ekzistuar, njerëzit kanë kërkuar robotë ndihmës, të cilët janë makineri autonome që bëjnë punët tona rreth shtëpisë.  

 

Mira Robotics zbuloi robotin e saj Ugo më parë këtë vit, duke premtuar se roboti, kur të dalë në shitje në vitin 2020, do të jetë në gjendje të kryejë një sërë detyrash shtëpiake, duke filluar me zbrazjen e një makine larëse dhe palosja e rrobave gjithashtu. 

 

Kjo mund të tingëllojë si një punë e thjeshtë, por është tepër sfiduese për robotët. Vendosja e një makinerie robotike për të palosur një bluzë kërkon jo vetëm një kuptim se si materialet e buta mund të deformohen, por edhe aftësinë për të perceptuar sinjale vizuale dhe shkathtësi mekanike për të manipuluar atë objekt. Është njohuri që është intuitive për njerëzit, por një sfidë e vërtetë për tu kapur në kod. Edhe laboratorët e fundit të hulumtimit nuk mund të bëjnë robotë që mund ta kryejnë këtë detyrë aq të mençur si njerëzit.   

 

Por, duke zëvendësuar trurin e robotëve me njerëzit, Mira thotë se mund t'i anashkalojë këto probleme krejtësisht. Drejtori i Përgjithshëm i Mira Ken Matsui thotë se nëse gjithçka shkon në plan, robotët të cilët merren me rrobat tuaja do të jenë vetëm fillimi. Unë besoj se robots e komanduar mund të ofrojnë një shumëllojshmëri ndihme në mjedisin e shtëpisë, thotë Matsui, si pastrimi i dhomave, përgatitja e ushqimit, shërbimi i kujdesit për njerëzit e moshuar si dhe kujdesi për kafshët shtëpiake. 

Roboti Ugo Ka një bazë të gjerë, një "kokë" të mbushur me sensorë me sy të ndezur, dhe një palë krahë robotike të lidhur me një bust cilindrik, i cili mund të zgjatet lart e poshtë si shkallë zjarrfikësish. Në vend të duarve njerëzore, ai është i pajisur me një palë dylbi robotike. Mira do të nisë beta testimin e Ugo në "shtëpitë aktuale dhe familjet aktuale" këtë verë, thotë Matsui, përpara se të fillojë një shërbim të paguar në vitin 2020. 

Çmimet ende nuk janë finalizuar, por konsumatorët mund të presin që të marrin me qira robotin për rreth 225 dollarë në muaj, që do të përfshijë gjashtë deri në tetë orë shërbime shtëpiake. Përdoruesit mund të paguajnë ekstra nëse duan më shumë orë.


Më të lexuarat