Secondary Adv

Krijohet pajisja qe u mundeson te verberve leximin e emaileve

Share on Google+

Një pajisje revolucionare me përmasa të vogla e cila u mundëson të verbërve të lexojnë emaile në iPhone e tyre do të dalë në shitje nga fundi i këtij viti.  

 

Shumë njerëz të verbër ose me vështirësi për të parë mbështeten në braille, një sistem unik i pikave të ngritura që mund të lexohen me prekje. Por ardhja e epokës digjitale ka bërë që miliona njerëz të verbër dhe ata me vështirësi në dëgjim të lihen prapa me arsimimin e tyre, në punë dhe gjatë aktiviteteve shoqërore. 

Pajisjet e pakta aktualisht në treg që janë në gjendje të konvertojnë përmbajtjen digjitale në braille janë të rënda dhe të shtrenjta, pra përtej buxhetit të shumicës së njerëzve. Pajisja ka madhësinë e një mausi kompjuterik, dhe u lejon personave të verbër të lexojnë tekst në një kompjuter portativ, iPad ose iPhone ose duke lëvizur pajisjen nga e majta në të djathtë ose duke zgjedhur një opsion auto-scroll. 

Shpikja punon duke transmetuar përmbajtje digjitale nëpërmjet Bluetooth në një marrës sa madhësia e një mausi kompjuteri që pastaj e kthen atë në braille. Shfaqja e brajës që mund të lexojë punën e përmbajtjes digjitale duke rritur këmbët e rrumbullakosura përmes një sipërfaqeje që mund të përkthehet në shkronja dhe fjalë nëpërmjet prekjes. Krijuesit e Bonocle thonë se do të shesin pajisjen e tyre revolucionare dhe mjaft komode për tu mbajtur kudo në xhepin tuaj, për rreth 300 paund. 

Pajisja vepron e ngjashme me një mouse, kur ajo rrëshqet nga e majta në të djathtë në një sipërfaqe, shkronjat dërgohen në mënyrë digjitale në qelizat braille që i lejojnë një personi me shikimin të dëmtuar një përvojë të leximit natyror njëjtë si leximi i një letre braille. Jo vetëm që mund të përdoret për të lexuar përmbajtje në kohë reale, por pajisja gjithashtu mund të ruajë libra në një bibliotekë braille për tu lexuar në kohën e lirë.


Më të lexuarat