Secondary Adv

Astronautja e pare femer do shkele ne Hene ne 2024

Share on Google+

NASA ka zbuluar misionin e ardhshëm të hënës, i cili lidhet me një afat ambicioz 2024, ku për herë të parë do ketë astronaute femra në mision. 

 

Agjencia ka zgjedhur të thërrasë misionin Artemis në emër të perëndeshës mitike greke të hënës dhe motra binjake e Apollonit. 

 

Z. Bridenstine ka thënë më parë se dëshira e Presidentit Trump për t'i kthyer njerëzit në hënë deri në vitin 2024 do të ofronte një mundësi për të testuar teknologjinë dhe aftësitë para se të kryente një mision për t'u ulur në Mars deri në vitin 2033. Sipas shefit të NASA ata po përpiqen të krijojnë sa më shumë arkitekturë që të jetë e mundur në mënyrë që të mund të përsëritet për misionin përfundimtar në Mars. 

 

Pra, përsëri, ne po përshpejtojmë rrugën për të hyrë në hënë, u sheh ai. Ne duam të jemi atje deri në vitin 2024, për të eksploruar sipërfaqen e planetit të Hënës por edhe për të zhvilluar dhe përmirësuar misionet e ardhshme hapësinore, si dhe për të shkuar drejt kolonizimit të Marsit. Ne duhet të mësojmë se si të jetojmë dhe të punojmë në një botë tjetër për periudha të gjata kohore. 

 

Tashmë NASA ka siguruar një fond shtesë për këtë mision kaq me rëndësi për eksplorimin e planeteve, 1.6 miliardë dollarë për përshpejtimin tonë të programit hënor në mënyrë që ne mund të marrë njeriun e ardhshëm dhe gruan e parë në sipërfaqen e hënës, është shprehur shefi i NASA. Kur përshpejtojmë programin hënor, ne jemi duke përshpejtuar misionin e planifikuar për vendosjen e njerëzve në Mars. 

 

Misioni me emër Artemis do të ndërtojë këto përpjekje të kaluara dhe do të shtyjë eksplorimin hënor në lartësi të reja.


Më të lexuarat