Secondary Adv

New York - Londer per vetem 90 minuta me kete avion

Share on Google+

Një kompani e quajtur Hermeus është duke zhvilluar një avion i cili mund të transportojë pasagjerë nga New York City në Londër për vetëm 90 minuta.  

 

Sipas raporteve të shumta, kompania e hapësirës ajrore Hermeus, ka marrë fonde fillestare në përpjekjet e saj për të ndërtuar teknologjinë e shtytjes supersonike që shpreson të fuqizojë avionët komercialë brenda dekadës së ardhshme. 

 

Kompania Hermeus thotë se avioni i saj do të udhëtonte me shpejtësi prej 3,300 milje në orë me një distancë prej 4,600 milje dhe do të mund të përdoret kryesisht nga teknologjia ekzistuese. Sipas disa burimeve mendohet se trupi i avionit do të ndërtohet duke përdorur kryesisht titan dhe Hermeus do të ketë gati një version për teste të avionit në pesë vitet e ardhshme. 

 

Teknologjia e Hermeus nuk është e vetmja gjë që është e fuqishme. Kompania ka staf me dy ish drejtues më të lartë në Blue Origin, si dhe ish-punonjësit e SpaceX. Me përvojë nga kompanitë më të mira të NewSpace, ekipi Hermeus është i pozicionuar mirë për të zhvilluar industrinë e hipersonikës, tha ish-President i Blue Origin në një deklaratë. 

 

Në përpjekjen e tij për të rritur fuqinë e udhëtimit ajror, Hermeus do të konkurrojë me një mori të kompanive të tjera që tashmë janë duke zhvilluar avionë supersonikë. Me materialet dhe teknologjinë ekzistuese lidhja e nxehtësisë ekstreme dhe shpejtësisë shpejt degradon turbinat dhe ndonjëherë edhe komponentët delikatë brenda saj. 

 

Sidoqoftë, sfidat nuk kanë ndaluar interesin nga qeveria në mbarë botën, veçanërisht kur është fjala për aplikimin e shtytjes hipersonike ndaj teknologjisë së armëve. Shtetet e Bashkuara, Rusia dhe Kina janë të gjitha në garë për të zhvilluar armë hipersonike që mund të udhëtojnë deri në 10.000 milje në orë dhe t'i bëjnë ato të pandalshme për çdo sistem mbrojtës modern.

 


Më të lexuarat