Secondary Adv

Apple po krijon smartphonin qe paloset dy here

Share on Google+

Apple mund të jetë duke u përgatitur për të tejkaluar kompanitë e tjera rivale duke krijuar një smartphon të palosshëm me një dizajn unik. 

 

Një patentë e paraqitur nga kompania tregon një ekran të dyfishtë të palosshëm që mund të përkulet në pjesën e pasme jetë ose edhe të mund të paloset nga brenda ose nga të dyja anët. 

Dizajni do të thotë se pajisja mund të përdoret gjithashtu si tabletë kur shpaloset. iPhone paraqiti një prototip të vitit të kaluar, i cili paloset në mes dhe që atëherë Huawei, Samsung dhe Lenovo kanë nisur të gjitha pajisjet e palosshme. Në një patentë amerikane nga Apple Patently, kompania paraqiti për të mbrojtur pajisjet e vetme dhe të shumëfishta. 

Dokumenti përfshin 37 vizatime që mbulojnë karakteristika të ndryshme teknike dhe konfiguracionet e palosshme. Diagramet detajojnë se si mekanizmi i palosjes do të funksionojë dhe deklaron se është një mënteshëqë rrotullohet për të lejuar që ekrani të paloset së bashku. Do të jetë në gjendje të shkojë nga këndi 180 gradë deri në 90 gradë thuhet gjithashtu në dokumenta. 

 

Një tjetër diagram tregon se ekrani mund të paloset prapa në mënyrë që të mblidhet rreth pjesës së pasme të pajisjes. Në këtë formë, ekrani formon një trekëndësh dhe dy njerëz të ulur në të dyja anët e ekranit të palosur mund të shohin përmbajtjen e njëjtë kur të jetë e balancuar në dy skajet. Shtresa fleksibël e mbuluar mund të formohet nga një material qeramik (xhami, xhami i përforcuar, safir, zirconi) për të siguruar një masë mbrojtjeje për fleksibilitetin e ekranit nga ndonjë ndikim ose kontakt tjetër i mundshëm dëmtues. 

Shtresa e mbuluar fleksibël mund të sigurojë gjithashtu mbështetje strukturore për ekranin përgjatë zonave të palosura dhe jo të palosura të pajisjes.


Më të lexuarat