Secondary Adv

Samsung eshte duke punuar tashme per rrjetin 6G

Share on Google+

Rrjetet 5G dhe smartphonet që mbështesin këtë teknologji ende nuk kanë mbërritur tek konsumatorët, por Samsung tashmë është duke punuar për rrjetin 6G.    

 

Korea Herald njoftoi të martën se Samsung ka nisur një qendër të re kërkimore, duke u përqëndruar në hulumtimin 6G. Qendra e re quhet Qendra e Kërkimeve të Avancuara dhe është pjesë e organizatës kryesore të kërkimit dhe zhvillimit të Samsung në Seul Samsung Research. 

 

Ekipi aktual në standardet e teknologjisë së telekomunikacioneve është zgjeruar për të filluar kërkimet kryesore në rrjetin 6G, tha një zyrtar i paidentifikuar i Samsung. Duke pasur parasysh se 5G, të paktën për sa i përket konsumatorëve, është ende në fillimet e saj, shumica e njerëzve ndoshta pyesin se si është e mundur të flitet për 6G në këtë pikë. 

 

Ky është një emër i mundshëm për teknologjinë e rrjetit celular që vjen pas 5G, por është shumë herët në zhvillimin e tij dhe ndoshta nuk do të shndërrohet në asgjë të shitur për të paktën disa vite. Në faqen e saj të kërkimit, Samsung nuk thotë shumë për rrjetin 6G. 

 

Tashmë në Evropë, Kinë dhe Shtetet e Bashkuara ka diskutime të hapura mbi nevojën për hulumtime për 6G, gjeneratën e ardhshme pas 5G, dhe projektet e para kërkimore tashmë janë duke u zhvilluar në të gjithë globin, thuhet në faqen e internetit. 

 

Çuditërisht, raporti i Korea Herald është i pakët gjithashtu edhe për detajet, në të cilat shprehet se qendra e re kërkimore gjithashtu do të punojë për inteligjencën artificiale dhe robotikën.


Më të lexuarat