Secondary Adv

NASA do dergoje turiste ne hapesire duke filluar nga 2020

Share on Google+

NASA ka prezantuar një plan i cili do tu mundësojë turistëve të fluturojnë në Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor duke filluar nga viti i ardhshëm.

  

Deri në dy misione private astronautësh do të lejohen në vit, ku secili zgjat më së shumti 30 ditë. Por, një udhëtim në hapësirë ​​nuk do të jetë aspak i lirë, me sistemet e mbështetjes së jetës dhe të gjitha furnizimet e nevojshme, do të kushtojë minimumi 35.000 dollarë për natë. 

 

Njoftimi erdhi pasi NASA zbuloi modelin e saj të ri të biznesit të premten, duke zbuluar një plan për të inkorporuar më shumë mundësi tregtare dhe të marketingut, si në orbitën e ulët të Tokës dhe në të gjithë hënën. NASA po hap Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor për mundësitë komerciale dhe marketimin e këtyre mundësive, siç nuk kemi bërë kurrë më parë, u shpreh shefi i NASA. 

 

Këto misione të shkurtra të turizmit hapësinor do të financohen privatisht dhe mund të fillojnë deri në vitin 2020, sipas NASA. NASA thotë se do të bëjë një ndalesë stacioni të disponueshme për modulet komerciale. Mundësimi i një ekonomie të gjallë në orbitën e ulët të Tokës ka qenë gjithmonë një element lëvizës i programit të stacionit hapësinor dhe do ta bëjë hapësirën më të aksesueshme për të gjithë amerikanët, tha astronauti Koch në një njoftim të transmetuar nga ISS. 

 

Ndërmarrjet tregtare do të luajnë një rol të rëndësishëm si këtu në orbitën e ulët të Tokës dhe rreth hënës, duke punuar me NASA për të testuar teknologjitë, për të trajnuar astronautët dhe për të zhvilluar një prani të qëndrueshme njerëzore. NASA thotë se do të ndajë pesë për qind të burimeve vjetore të ekuipazhit dhe aftësive të ngarkesave për përpjekjet komerciale. 

 

Kjo mundësi tashmë ka fituar shumë interes, dhe sipas NASA-s, hapja e ISS ndaj subjekteve tregtare do të ndihmojë agjencinë në fonde të nevojshme për të qëndruar në rrugën e duhur për uljen e planifikuar në 2024 në Hënë.


Më të lexuarat