Secondary Adv

SubSea Scooter, motori nenujor i ngjashem me nendetese

Share on Google+

Një motor nënujor, i cili lejon drejtuesit të eksplorojnë thellësinë e detit si me nëndetësen e tyre private është në shitje në Britani për 22,000 dollarë. 

 

SubSea Scooter është fuqizuar nga një motor elektrik dhe i lejon zotëruesit e tij të ngasin nën ujë për deri afro dy orë e gjysmë për çdo herë. 

 

Duke përdorur të njëjtat komanda si një motoçikletë standarde, drejtuesit ulen në një pozicion të drejtë me kokën e tyre të vendosur në një helmetë në formë flluske, e cila përmban furnizimin me ajër, kështu që ata mund të marrin frymë. Peshon 150 kilogram, si dhe skuteri gjithashtu ka një shpejtësi maksimale prej tre miljesh në orë, dhe thellësia maksimale e këshilluar është deri në 12 metra. 

Secili skuter është i pajisur me një qese ajri të integruar që lejon drejtuesin të ngrihet dhe tëulet në ujë duke rregulluar volumin e ajrit. Një skuter për një person është në dispozicion nga firma britanike Silvercrest Submarines për 16,300 dollarë, ndërsa skuteri për dy persona do të kushtojë 14,000 dollarë.  

Skuteri mundësohet nga dy motorë elektrikë, një për lëvizje përpara dhe një tjetër për lëvizjen vertikale, duke siguruar kontroll të saktë, manovrim dhe siguri. Shufrat e presionit dhe thellësisë sigurohen në shiritin e kontrollit. Me një shpejtësi maksimale prej tre miljesh në orë dhe një thellësi operative deri në 12 metra, drejtuesit kanë qasje në shkëmbinj nënujorë të cekët dhe shpella. 

Ata që nuk janë notarë të fortë ose që kanë aftësi të kufizuara të vogla ende mund të ngasin biçikletën dhe mund të veshin syze ose lentet e kontaktit pa vështirësi, tha kompania. Asnjë certifikim zhytjeje nuk nevojitet, si dhe gjithashtu nuk nevojitet përvoja.


Më të lexuarat