Secondary Adv

NASA eshte ne ndjekje te asteroidit qe mund te na beje miliardere

Share on Google+

Një asteroid gjigand i njohur si 16 Psyche, përmban metale të rënda të çmueshme të cilat mund të bëjnë këdo në Tokë një miliarder.    

 

Asteroidi, i cili është rreth 140 milje i gjerë dhe që orbiton Diellin midis orbitave të Marsit dhe Jupiterit, është objektivi i nisjes së një misioni të NASA-s në vitin 2022. 

Misioni synon të përcaktojë nëse asteroidi është bërthama e ekspozuar e një ish-planeti që mund të zbulojë se si u formua Toka dhe që mund të shuhet një ditë. Thellë brenda planeve shkëmbore, tokësore, duke përfshirë Tokën, shkencëtarët konkludojnë praninë e bërthamave metalike, por këto mbeten të paarritshme poshtë manteleve dhe koreve të shkëmbinjve të planetit. 

 

Për shkak se shkencëtarët nuk mund të shohin ose matin drejtpërdrejt bërthamën e Tokës, Psyche ofron një dritare unike në historinë e dhunshme të përplasjeve dhe grumbullimit që krijoi planete tokësore. Por Psyche ka kapur gjithashtu vëmendjen e kompanive të minierave të hapësirës, ​​të cilat shpresojnë që një ditë të trokasin rezervat e pasura të asteroidit prej ari, hekuri dhe nikeli. 

 

Vlerësohet se hekuri i Psyche vlen vetëm një katror me 8,000 kuadrilion paund. Nëse fitimet do të shpërndaheshin në mënyrë të barabartë, shtatë miliardë njerëz do të ktheheshin miliarderë gjatë natës. Ekonomia botërore është me vlerë 59.9 trillion paund, kështu që injektimi i disa kuadrillion në të do të bënte që e gjithë gjëja të rrëzohej. 

 

Disa shkencëtarë kanë paralajmëruar se shtytja për të filluar minierat në hapësirë ​​mund të përbëjë një kërcënim të madh për të ardhmen e jetës në Tokë. Sipas hulumtuesve nëse ne nuk e ruajmë sistemin tonë diellor nga shfrytëzimi industrial, rrezikojmë të përdorim përgjithmonë të gjitha burimet brenda 400 viteve.


Më të lexuarat