Secondary Adv

10 projektet me te mira arkitekturore per 2019

Share on Google+

Janë përzgjedhur projektet më të mira arkitekturore në botë për 2019, ku shumë prej tyre tregojnë si ndërtesat mund të luajnë rol të madh në një të ardhme më të qëndrueshme.   

 

Eventi më i madh i vlerësimeve arkitektonike në botë, i cili po feston edicionin e tij të dymbëdhjetë, do të shfaqë punë nga disa prej firmave më të mëdha të fushës së ndërtimit dhe arkitekturës, si grupi Bjarke Ingels dhe arkitektët Zaha Hadid, si dhe gjithashtu projekte nga firma më të vogla. Pa humbur kohë njihuni me 10 projektet më të mira arkitekturore në botë, të vlerësuara për vitin 2019.   

 

Jewel Changi Airport, Safdie Architect  

Amos Rex, JKMM Architects 

Olympic house, 3XN 

Morpheus hotel, Zaha Hadid Architects 

National Kaohsiung Centre for the arts, Mecanoo 

Vessel, Heatherwick studio 

UNASUR general secretary HQ, Diego Guayasamin arquitectos 

Helsinki Central Library Oodi, ALA architects 

Exhibition Center of Shimao Shenzhen-Hong Kong international center, W&R group 

Solstice on the Park, Studio Gang Më të lexuarat