Secondary Adv

Amazon do ofroje internet permes 3000 sateliteve

Share on Google+

Amazon po planifikon të lançojë 3,236 satelitë me brez të gjerë në hapësirë, ​​të cilët do të ofrojnë internet në shumicën e SHBA dhe në pjesë të tjera të botës.   

 

Kompania ka kërkuar leje nga Komisioni Federal i Komunikimeve të SHBA (FCC) për të dërguar satelitët në orbitë, si pjesë e Projektit Kuiper. Projekti i shefit të Amazon kërkon të ofrojë internet për të mbuluar pjesën më të madhe të SHBA. 

 

Kompania Kuiper Systems paraqiti aplikimin e saj në FCC si pjesë e një pengese rregullative që duhet të kalojë për të nisur satelitët e parë operacionalë. Në prill, miliarderi Elon Musk mori miratimin nga FCC për të dërguar mbi 1,500 satelitë Starlink në një orbitë të ulët prej 550 km. 

 

Plani afatgjatë i Musk fokusohet në lançimin e rreth 12,000 satelitëve në orbitë për të mbuluar shpërndarjen e internetit në Tokë. Gjigandi i shitjeve online i kërkoi komisionit leje për 'nisjen dhe operimin e një sistemi satelitor jo-gjeostacionar satelitor duke përdorur frekuencat Ka-band'. Satelitët do të orbojnë 589 km në 629 km mbi Tokë. 

 

Rrjedhimisht, klientët në të gjithë kontinentin amerikan, në Hawaii dhe në të gjitha territoret amerikane do të kenë qasje në shërbimet e Kuiper System. Sistemi Kuiper nuk do të ofrojë FSS [shërbimin fiks satelitor] në pjesën më të madhe të Alaskës, për shkak se gjerësia e lartë e shtetit është jashtë zonës së mbulimit. 

 

Por qasja në internet përmes teknologjisë është e ngadaltë dhe e shtrenjtë për shkak se satelitët nuk mund të trafikojnë të dhëna në dhe nga toka mjaftueshëm, duke rritur vonesën. SpaceX dhe rivalët e saj po garojnë për të futur një lloj të ri të rrjetit të komunikimit.


Më të lexuarat