Secondary Adv

10 mrekullite me te medha inxhinierike te botes moderne

Share on Google+

Bota është e mbushur me vepra inxhinierike të realizuara mjaft mirë, por vetëm disa prej tyre përbëjnë ato që quhen mrekullitë e inxhinierisë së kohëve moderne. 

 

Këto janë 10 mrekullitë më të mëdha inxhinierike në botë dhe gjithashtu mrekullitë arkitekturore të botës moderne të shekullit 21. Ndërtimi shihet kudo në këtë planet dhe po gjen gjithnjë e më shumë zbatim në kohët e sotme, ku teknologjia dhe nevoja njerezore është zhvilluar mjaftueshëm. 

 

Bëhet fjalë për mrekullitë e inxhinierisë së shekullit 21, të cilat duhet thënë nuk janë asgjë më pak se unike. Për shkak të teknologjisë, puna e vështirë është bërë më e lehtë tashmë, teksa realizohen projekte nga më të ndryshmet.

 

1. Millau Viaduct, Francë 

02. Qytetet lundruese Lilypad   

03. Palm Island, Dubai  

04. Stadiumi Kombëtar i Kinës, Kinë     

05. Channel Tunnel, Angli-Francë 

06. The Large Hadron Collider  

07. Kulla Jeddah, Arabia Saudite 

08. Chandra X-Ray Observation, NASA 

09. Three Gorges Dam, Kinë 

10. Burj Khalifa, Dubai Më të lexuarat