Secondary Adv

7 mrekullite e inxhinierise civile

Share on Google+

Inxhinieria civile vazhdon të habisë dhe intrigojë njerëzit, teksa avancimet e teknologjisë e kanë bërë akoma më të përkryer realizimin e këtyre veprave.    

 

Me avancimet teknologjike të kohëve të fundit, shohim një rritje të jashtëzakonshme në mrekullitë arkitekturore, duke përfshirë ura të cilat të lënë pa frymë me madhështinë dhe strukturën e tyre, si dhe ndërtesa të cilat përveç lartësisë marramendëse, shfaqin edhe një arkitekturë unike. 

 

Arritjet e inxhinierëve civilë krijues mund të shihen gjatë gjithë historisë njerëzore. Le të shikojmë disa nga mrekullitë inxhinierike të botës moderne që nuk kanë dështuar për të kapur mendjet dhe zemrat e njerëzimit, duke përkrahur dhe shtyrë përpara gjithçka që mendonim se inxhinierët mund të realizonin. 

 

1. Capital Gate 

2. Laerdal Tunnel 

3. Ura Øresund 

4. The Large Hadron Collider 

5. Channel Tunnel 

6. Delta Works 

7. Kanali i Panamasë


Më të lexuarat