Secondary Adv

Krijohet anija e pare kozmike me energji diellore

Share on Google+

Planetary Society nisi LightSail2 në fund të qershorit me shpresën për të dërguar në orbitën e Tokës anijen e parë kozmike të fuqizuar nga dielli. 

 

Anija kozmike përbëhet nga një CubeSat afërsisht me madhësinë e një cope buke, dhe një velë diellore tashmë të shpalosur që shtrihet më shumë se 18 metra e gjerë. 

Ne jemi duke lundruar në rrezet e diellit, shpreh kompania pasi ndoqi nisjen me sukses të anijes kozmike. LightSail2 mishëron një teknikë propulsioni që, konceptualisht, daton qindra vjet më parë dhe u soll në sy të publikut gjatë viteve 1970 nga shkencëtar me famë, Carl Sagan. 

 

Nuk kërkon lëndë djegëse, dhe në vend të saj nxitet nga fotone, ose grimca të dritës, të emetuara nga dielli. Nga dizajni i anijes, vela e madhe diellore do të pasqyrojë këto grimca dhe, teksa transferimet e tyre të momentit, futen përpara me CubeSat-in e saj në tërheqje. 

 

Nëse gjithçka shkon mirë, telemetria duhet të tregojë rritjen e numrit të motorëve. Tani që lundrimi është i hapur, megjithatë, do të duhet të provojë se me të vërtetë mund të tërheqë një anije kozmike të vogël duke përdorur vetëm fuqinë e diellit. 

 

Qëllimi është të rritet orbita e LightSail 2 nga një sasi e matshme, duke treguar se vela diellore është një mjet i mundshëm i fuqizimit për CubeSats, sipas Planetary Society.


Më të lexuarat