Secondary Adv

6 projektet e propozuara dikur per Sydney Harbour Bridge

Share on Google+

Ura e portit të Sydney e cila qëndron sot 134 metra e gjatë, është ura më e gjatë e harkut të çelikut në botë dhe një nga monumentet më të spikatura të Australisë.

 

Në vitin 1900, qeveria organizoi një konkurs botëror për projektimin me më shumë se 70 dizajne të propozuara. Të gjithë ato u refuzuan përfundimisht dhe firma britanike Dorman Long fitoi kontratën në vitin 1924 pas garave të njëpasnjëshme. Për të shënuar 96 vjet që kur filloi ndërtimi i saj, një sërë figurash digjitale tregojnë 6 projektet e refuzuara, të cilat përfshijnë dizajne të shumëllojshme.

 

1 – Norman Selfe 

Inxhinier australian dhe arkitekti detar, Norman Selfe propozoi një dizajn që paraqiste harqe të veçanta në 1902. 

 

2 – F. Ernest Stowe 

Francis Ernest Stowe paraqiti dizajnin më radikal në vitin 1922, dy vjet para se projekti i Dorman Long të ishte pranuar. 

 

3 – P.E   Henderson 

Një nga projektet më të hershme të njohura për Harbour Bridge ishte dizajni i Petër Hendersonit i vitit 1857 i cili lidhte brigjet veriore dhe jugore. 

 

4 – David B. Steinman & Holton D. Robinson 

Dy arkitektë amerikanë, Robinson & Steinman krijuan këtë dizajn për tenderin në vitin 1924, duke propozuar një urë që përzien konceptet e konstruksionit dhe të inxhinierisë së pezullimit. 

 

5 – Mcclintic Marshall Products Company 

Në vitin 1924, prodhuesit amerikanë të çelikut, prodhuesit e produkteve Mcclintic Marshall, propozuan një dizajn që përfshin ura që qëndrojnë pezull dhe një urë me hark. 

 

6 – Dorman Long & Co. Ltd 

Fituesit eventual të konkursit në vitin 1924 dhe krijuesit e urës që ne e njohim dhe e duam sot, DormanlONG & CO në të vërtetë kishte dorëzuar gjithsej shtatë tendera.


Më të lexuarat