Secondary Adv

Zbulohet ne Indi meteori i rene pak dite me pare

Share on Google+

Mbjetjet nga asteroidi që ndriçoi qiellin ne Shtetet e Bashkuara nuk janë gjetur ende, por një meteor i veçantë u zbulua të ketë rënë në Indi. 

 

Fshatarët gjetën një vrimë masive me baltë në një fushë në Bydhur, dhe në fund rezultoi të jetë ai që imagjinohej, një gurë hapësinor i pasur me metale. 

 

Një deklaratë nga zyrtarët përfshin fotografitë e shkëmbit të madh, i cili thuhet se ka përmbajtje magnetike dhe ndërsa shkencëtarët ende duhet të konfirmojnë nëse është me të vërtetë një meteor, sigurisht i përshtatet përshkrimit. 

 

Siç shihet në fotografitë e vendit të goditjes së shkëmbit, meteori ka gdhendur një vrimë të konsiderueshme në baltë, duke nxjerrë jashtë baltën dhe duke krijuar një krater të dukshëm. 

 

Shkencëtarët duhet të konfirmojnë identitetin e shkëmbit, megjithëse duke pasur parasysh provat fotografike është e qartë që shkëmbi ka rënë nga hapësira ose është rezultat i një mashtrimi tepër të përpunuar. 

 

Duke qenë se shkëmbi momentalisht po mbahet nga një muze, ne do të duhet të supozojmë se bëhet fjalë për një meteor të vërtetë që është shkëputur nga hapësira. 

 

Edhe pse astronomët janë me të vërtetë të mirë në zbulimin e shumicës së shkëmbinjve të mëdhenj të hapësirës që kanë një mundësi të ndikojnë në Tokë, ka shumë objekte më të vogla që mund të shfaqen në çdo moment.


Më të lexuarat