Secondary Adv

Prezantohen shtepite inteligjente te se ardhmes

Share on Google+

Çarçafët inteligjentë me kontroll temperature dhe mobiljet që ndryshojnë formë dhe ngjyrë, janë ndër risitë e jashtëzakonshme në shtëpitë e së ardhmes, thonë ekspertët.    

 

Teksa teknologjia përparon, e njëjta gjë ndodh edhe me strukturat në të cilat jetojmë dhe si i ndërtojmë gjërat që përdorim për të drejtuar dhe mirëmbajtur, jo vetëm shtëpitë tona, por edhe shëndetin tonë. 

 

Një panel ekspertësh dhe Smart Energy GB, një fushatë për një Britani më të zgjuar, kanë ndarë vizionin e tyre për Smart E-Home të së ardhmes, e cila fillon sot. Tualete të zgjuara; dhoma të ndenjes që transformojnë ngjyrën, strukturën dhe formën përmes komandës zanore; dhe kuzhinat me kopshte fruta perimesh hidroponike parashikohen të jenë pjesë e vendbanimeve tona në të ardhmen. 

Çarçafët e teknologjisë së lartë do të nënkuptojnë se nuk do të vuani më kurrë një natë të djersitur, pa gjumë gjatë një vale nxehtësie. Dhe mobiljet e inteligjencës artificiale gjithashtu do të kenë potencialin për të ndryshuar formën e tyre nëse i druheni mungesës së hapësirës. 

Mjetet e tjera të domosdoshme do të përfshijnë tualete të cilat shndërrojnë mbeturinat në karburant. Kopshtet e frutave dhe perimeve Hydroponic që rriten në rërë, zhavorr ose lëng brenda shtëpisë tuaj janë gjithashtu të mundshme. Me Smart E-Home, do të jetë e mundur për ne të rigjenerojmë plotësisht shtëpitë tona, pa blerë pajisje të reja. 

 

Në vend të kësaj, ne do të përdorim realitetin e shtuar dhe mobilje të zgjuara të bëra nga materiale të rikonfigurueshme. Shtëpitë tona do të përdorin energji të rinovueshme, të depozituara në bateritë shtëpiake dhe do ta bëjnë jetën tonë më të lehtë. 

 


Më të lexuarat