Secondary Adv

10 vendet qe u bene pjese e UNESCO ne 2019

Share on Google+

Lista e vendeve të cilat janë quajtur trashëgimi kulturore botërore sa vjen e shtohet, teksa 10 prej tyre u bënë pjesë e saj në 2019.     

 

Mjaft vende nëpër botë janë cilësuar ndër vite si pjesë e trashëgimisë botërore dhe bëjnë tashmë pjesë në listën e gjatë të UNESCO, e cila ka përfshirë edhe disa vende kohët e fundit. Në 2019 janë shtuar disa vende të tjera, që mbartin vlera historike, kulturore apo edhe natyrore. Një prej tyre është edhe ana shqiptare e Liqenit të Ohrit.    

 

1. Risco Caido dhe malet e shenjta të Gran Canaria, Spanjë 

2. Faltorja e Bom Jesus do Monte në Braga, Portugali 

3. Parku Kombëtar Vatnajökull, Islandë 

4. Rajoni i Ohrit, Shqipëri 

5. Historic Centre of Sheki with the Khan’s Palace, Azerbajxhan 

6. Plain e Jars, Xiengkhuang, Laosi   

7. Le Colline e Prosecco di Conegliano e Valdobbiadene, Itali 

8. Jodrell Bank Observatory, Angli

9. Pyjet Hyrcanian, Iran 

10. Qyteti Jaipur, Rajasthan, Indi


Më të lexuarat