Secondary Adv

5 gradacelat me te larta ne bote qe po ndertohen

Share on Google+

Deri më sot, struktura më e lartë e bërë nga njeriu në botë është Burj Khalifa në Emiratet e Bashkuara Arabe, por janë edhe 5 të tjera të cilat ende nuk kanë përfunduar. 

  

Kjo ndërtesë mbresëlënëse ka një lartësi totale prej 829 metra. Nga sot e deri në vitin 2020, Burj Khalifa do të mbajë titullin e saj si ndërtesa më e lartë në botë. Por është edhe një kullë e lartë në ndërtim e sipër, e cila pritet ta zëvendësojë atë. E quajtur Kulla e Jeddah, kjo ndërtesë e pabesueshme është planifikuar të arrijë rreth 1 km lartësi nëse përfundon siç është planifikuar, në vitin 2021. 

 

Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se ndërtimi u zvarrit në vitin 2018 për shkak të çështjeve gjeologjike me vendin e ndërtimit. Janë 5 kulla të larta të cilat ende janë në fazën e ndërtimit dhe pritet të përfundojnë së shpejti.     

 

1. Jeddah Tower, pritet të përfundojë në 2021 

 

2. PNB 118 pritet të përfundojë në 2024 

 

3. Evergrande IFC 1 pritet të përfundojë në 2021 

 

4. The Greenland Centre në China sapo ka nisur të ndërtohet 

 

5. Wuhan Greenland Center


Më të lexuarat