Secondary Adv
ACP
Njoftohuni me të rejat më të fundit rreth projekteve, kompanive dhe lajmeve në Shqipëri!

Projekti i ambasades amerikane ne Prishtine | BL Harbert | 2014-

                           

 Birmingham-based BL Harbert International do të ndërtojë Ambasadën e SHBA-ve në Prishtinë. Kjo firmë ka bërë publike fotografinë se si do të duket ambasada e re amerikane në Kosovë dhe ka njoftuar se projekti është kap një vlerë prej mbi 158 milionë dollarë.

 


Ambasada do të jetë e vendosur në një sipërfaqe 48.562 m² dhe do të përfshijë një ndërtesë të re për kancelarinë, trupat detare të SHBA, akomodimin e personelit, pavionet e kontrollit, objekte rekreative dhe një parking për stafin dhe vizitorët.Shtetet e Bashkuara në një deklaratë për shtyp thanë se ambasada e re do të ndihmojë në përpjekjet e vendit për të përparuar  si një shtet i pavarur evropian.Ndërtimi pritet të fillojë në fillim të vitit të ardhshëm dhe është planifikuar të përfundojë deri në fund të vitit 2017.

 


BL Harbert International
Corporate Headquarters
820 Shades Creek Parkway, Suite 3000
Birmingham, Alabama 35209


PO Box 531390
Birmingham, Alabama 35253-1290

Phone: 205-802-2800
Fax: 205-802-2801

 


Ambasada SHBA ne Prishtine
Arbëria/Dragodan, Nazim Hikmet 30, Prishtinë, Kosovë
Tel: + 381 38 59 59 3000
Fax: + 381 38 549 890
E-mail: PaPristina@state.gov

Me shume projekte