Secondary Adv
ACP

Projekti per 3 shkollat e reja Don Bosco, Koder-Kamez dhe Shqiponja | PPP Agikons | 2018

Studio e arkitektit italian Stefano Boeri ka projektuar tre gjimnazet e reja që pritet të ndërtohen në Tiranë. Godinat do të ndërtohen, siç parashihet nga Masterplani i Tiranës, në zonën veriperëndimore të kryeqytetit, në zonat Don Bosko, Kodër-Kamëz dhe Sheshi Shqiponja. "Shkolla - thotë Stefano Boeri në një deklaratë - duhet të jenë hapur gjatë gjithë kohës: duhet të jenë një vend aktiv në të gjitha orët e ditës, çdo ditë të vitit, për të gjithë dhe të gjitha moshat: gjyshërit, të rinjtë , shoqatat e fqinjëve, ndërmarrjet kreative, Shkollat ​​e hapura janë zemra e shoqërisë sonë, e cila fillon të pulsojë me jetën, e cila rrjedh brenda dhe rreth saj”.

Tre shkollat ​​e reja në Tiranë do të kenë fasadë në tulla të kuqe dhe baza betoni të bardhë dhe do të funksionojë si një epiqendër lokale, si një pikë referimi e re për jetën publike në lagje. Projekti mbulon një sipërfaqe totale prej 29,609 metra katrorë. Ai përbëhet nga Kompleksi i Shkollës Don Bosko me çerdhe, arsim parashkollor, shkollë të mesme (9.812 m2), shkolla Kodër-Kamëz me çerdhe, arsim parashkollor, shkollë të mesme (11.898 m2) dhe shkolla Shqiponja me çerdhe , arsimi parashkollor dhe shkolla e mesme (7.898 m2).

 

Projekti: Stefano Boeri Architetti
Vendi: Tiranë, Shqipëri
Viti: 2018
Klienti: PPP Agikons Construction Company - Bashkia e Tiranës
Lloji: Objekte  arsimore: çerdhe, arsimi parashkollor dhe shkolla e mesme

Sipërfaqja totale: 29.609 m²; Kompleksi shkollor Don Bosco - 9,812 m², Kompleksi shkollor Kodër-Kamëz - 11,898 m², Kompleksi shkollor Shqiponja - 7,898 m²

Me shume projekte ne Shqiperi