Secondary Adv
ACP

Projekti i Teatrit te ri Kombetar | Bjarke Ingels Group BIG | 2018

 

Projektues: Bjarke Ingels Group BIG
Sallë kryesore: 750 m 2 , 600 vende
Salla e dytë:     630 m 2
2 salla Black Box: 200 vende secila
Sallë provash:     200 m 2
Hapësira shërbimi: 200 m2

Projekti i ri ndërtohet aty ku sot ndodhet Teatri Kombëtar ekzistues, me hyrje përmes shëtitores “Murad Toptani”.  Godina ndahet në dy pjesë; njëra për aktorët dhe administratën, pjesa tjetër për publikun me funksion kryesor atë të teatrit dhe të dyja pjesët kanë aksese të vecanta. Publiku do te kete hyrjen nga fasada kryesore ose me një hyrje tjetër poshtë harkut. Pjesa e catisë së ndërtesës do të shërbejë gjithashtu si një teatër i hapur/auditor ku publiku mund të ulet në shkallare për aktivitete të ndryshme.

Kontakt:

Adresa: Kløverbladsgade 56, 2500 Valby, Copenhagen, Denmark
Phone: +45.7221.7227
Fax: +45.3512.7227
Email: big@big.dk

Me shume projekte ne Shqiperi