Secondary Adv

Qeveria britanike shtrengon masat: Karantine per udhetaret nga 22 shtete

Kryeministri i Britanisë së Madhe ka lajmëruar se qeveria do ashpërsojë masat e kontrollit në pikat kufitare me qëllim mbrojtjen e vendit nga variantet e reja të COVID.

 

Johnson ka bërë me dije se janë 22 vende të cilat konsiderohen me rrezik të lartë për sa i përket varianteve të reja të COVID-19, duke përfshirë Afrikën e Jugut, Portugalinë dhe SHBA-në. Kryeministri britanik tha gjithashtu se për të ulur më tepër rrezikshmërinë, udhëtarët që nuk mund ti ndalohet hyrja në Britaninë e Madhe siç janë shtetasit britanikë dhe që duhet domosdoshmërish të udhëtojnë nga këto vende të cilat konsiderohen të rrezikshme, do t’u sigurohet strehim për 10 ditë në mënyrë që të qëndrojnë të izoluat dhe kjo nuk përfshinë përjashtime, ka theksuar Johnoson.

 

Udhëtarët do të priten në aeroport dhe do të transferohen në hotele. Aktualisht numri total i infektimeve nga koronavirus ka shkuar 3.689.746, ndërkohë që numri i viktimave është 100.162 në të gjithë vendin që nga fillimi i pandemisë. Britania e Madhe është vendin i parë në botë i cili nisi vaksinimin e qytetarëve dhe duke përdorur 3 vaksina të ndryshme, Pfizer, Modera dhe AstraZeneca./Burimi: Shqiptarja.com


Më të lexuarat