Secondary Adv

Greqia ashperson serish masat: Disa qytete hyjne ne karantine totale

Zëvendës Ministri i Mbrojtjes Civile dhe Menaxhimit të Krizave, Nikos Hardalias ka njoftuar masat shtesë, në përballimin e pandemisë së COVID-19 në Greqi.

 

Duke filluar që nga data 6 Mars deri më 16 Mars në 6 të mëngjesit do të futen në karantinë përfshin Atikën, Akainë, Arkadinë, Selanikun, Larisën, Lefkadën jashtë Meganisi, Fthiotida, Argolida, Korinth, Thesprotia, Arta, Samos, Boeotia, Chios, Etoloakarnania, Rodos, Evia jashtë Skyros si dhe Komunat e Kalymnia, raportojnë mediat greke. Në gjashtë arsyet për të lëvizur në të gjithë vendin do të ketë ndryshime në kodet 2, 4 dhe 6. Hardalias deklaroi se ndryshimet e mëposhtme zbatohen për SMS në të gjithë Greqinë, pavarësisht nga rreziku epidemiologjik: Në SMS 2 do të përdoret për lëvizjen për furnizimin e mallrave bazë, dhe në SMS 3 për degën bankare, lëvizja do të bëhet vetëm brenda komuna përkatëse ose në një distancë deri në 2 km.

 

Për SMS 6 në lidhje me sportin ose ecjen me një kafshë shtëpiake, do të bëhet ekskluzivisht në këmbë ose me biçikletë. Kur udhëtoni me SMS 4 Organet mbikëqyrëse duhet të kërkojnë prova shtesë në mënyrë që të përcaktohet përshtatshmëria e udhëtimeve të jashtëzakonshme për qytetarët. Në zonat e kuqe ndalohet lëvizja nga ora 9 deri në 5 të mëngjesit, ndërsa në nivelin e rrezikut shumë të lartë nga ora 7 deri në 5 të mëngjesit. Me përjashtim të Rajonit të Atikës dhe Njësisë Rajonale të Selanikut, ku ndalimi i trafikut gjatë ditëve të javës (nga e hëna në të premte) formohet nga ora 21:00 deri në 5 të mëngjesit, për shkak të natyrës metropolitane të këtyre zonave./Burimi: Shqiptarja.com


Më të lexuarat