Secondary Adv

651 mije doza Pfizer per Ballkanin nga BE: Ja sa doza merr Shqiperia

Në përpjekje për të ndihmuar vendet e Ballkanit Perëndimor, KE do të bëjë publike marrëveshjen për shpërndarjen e vaksinave kundër COVID në rajon.

 

Austria, tha më 20 prill se deri në muajin gusht planifikon të dërgojë në vendet e Ballkanit Perëndimor 651,000 doza të vaksinës të Pfizer/BioNTech. Dërgesa e parë do të niset në Maj dhe do të pasohet nga të tjerat. Bosnja do të marrë pjesën më të madhe të këtyre dozave me 214,000 doza, e ndjekur nga Shqipëria me 145,000 dhe Maqedonia e Veriut me 119,000 dhe Serbia e fundit me 36,000. Vendet në Ballkanin Perëndimor, kanë pasur fillimisht vështirësi në sigurimin e aksesist në vaksina. Lider në vaksinimin mbetet Serbia, e ndjekur nga Shqipëria 703, 550 doza të siguruara deri tani./Burimi: Shqiptarja.com


Më të lexuarat