Secondary Adv

Italia vendos: Vaksinim i detyrueshem edhe per punonjesit e sektorit privat

Në Itali çertifikata e gjelbër do të jetë e detyrueshëm për të gjithë punëtorët, publikë dhe privatë.

 

Vendimi do të miratohet të enjten në parlament. Ai u njoftua nga kryeministri Mario Draghi. Në dekretin e kryeministrit përveç punonjësve të administratës në të gjitha nivelet, edhe individët privatë që punojnë në t e shërbimit duhet të kenë certifikatën e gjelbër. Restorante, bare, transport në distanca të gjata, kinema dhe teatro, janë vetëm disa shembuj. Certifikata e gjelbër përshpejton kthimin në normalitet dhe gjithashtu mund të rrisë kapacitetet e pranimit në ristorante dhe në hotele, apo në evente artistike. Por, mbi të gjitha, është një mënyrë për të përhapur imunizimin e italianëve, u shpreh kryeministri italian gjatë prezantimit të dekretit./Burimi: Exit.al


Më të lexuarat