Secondary Adv

Komiteti i Imunizimit rekomandon dozen e trete per kete kategori

Komiteti i Imunizimit i ka rekomanduar MSH dhe Komitetit Teknik të ekspertëve vaksinimin me dozë të tretë për personat mbi 60-vjeç dhe për ata me sëmundje kronike.

 

Po ashtu është rekomanduar edhe vaksinimi i fëmijëve mbi 12-vjeç që vuajnë me sëmundje kronike. Sipas Komiteti i Imunizimit, vaksinimi i fëmijëve në kategorinë përkatëse, duhet të vaksinohen me Pfizer. Vaksinimi me dozat e treta do të jetë i kombinuar, pra nëse dikush ka bërë Pfizer, dozën e tretë mund ta bëjë edhe Sinovac, apo një vaksinë tjetër që përdoret në vendin tonë./Burimi: Shqiptarja.com


Më të lexuarat