Secondary Adv

Ministrja e Arsimit njofton rritjen e pagave te mesuesve ne 2022

Qeveria ka miratuar në mbledhjen e djeshme të Këshillit të Ministrave projektbuxhetin e vitit 2022.

 

Në një komunikim për media, ministrja e Arsimit, Evis Kushi, tha se me buxhetin e vitit 2022 do të ketë rritje pagash për mësuesit dhe punonjësit psiko-socialë në të gjitha shkollat. “Rriten pagat e mësuesve vitin e ardhshëm me 6%.

 

Për herë të parë në këto vitet e fundit, pagat nuk po rriten vetëm për mësuesit, por edhe për punonjësit psiko-socialë në shkolla. Lajme të mira me këtë buxhet vijnë edhe për arsimin e lartë.

 

Një nga objektivat dhe prioritetet tona për arsimin e lartë është ndërkombëtarizimi i universiteteve, me qëllim rritjen e cilësisë në arsimin e lartë”, tha ministrja Kushi./Burimi; Balkanweb


Më të lexuarat