Secondary Adv

EMA miraton perdorimin e vaksines Pfizer tek femijet 5 -11 vjec

Agjencia Europiane e Barnave ka autorizuar vaksinën e Pfizer/BioNTech kundër koronavirusit për fëmijët e moshës 5-11 vjeç.

 

Sipas Coreper, rekomandohet që doza e vaksinës të jetë më e ulët se ajo që u jepet personave mbi 12 vjeç. Ashtu si në grupmoshat e tjera, vaksina do të merret në dy doza, me një interval prej tre javësh.

 

Sipas të dhënave, vaksina ka treguar efektivitet tek fëmijët e moshës 5 deri në 11 vjeç. Rikujtojmë se vaksina, e zhvilluar nga BioNTech dhe Pfizer, është miratuar tashmë për përdorim tek të rriturit dhe fëmijët mbi 12 vjeç./Burimi: abcnews.al


Më të lexuarat