Secondary Adv

Nisin efektet e paketes fiskale ne bujqesi, pritet rritje cmimesh

Paketa fiskale e miratuar së fundmi që sjell një sërë ndryshimesh për bujqësinë, ka filluar të japë efektet negative, ende pa nisur nga aplikimi i saj.

 

Në një intervistë për SCAN, Kreu i Këshillit të Agrobiznesit Shqiptar, Agim Rrapaj, thekson se kjo paketë është tërësisht e pafavorshme për të gjitha hallkat e zinxhirit që punojnë në këtë sektor.

 

Sipas tij, edhe pse rritja çmimeve tashmë ka nisur, ndryshimet ligjore do e thellojnë këtë situatë. Pak ditë më parë, Parlamenti miratoi paketën fiskale në bujqësi, ku u zerua rimbursimi i TVSH për fermerët, një skemë që u kundërshtua nga shumë deputetë dhe nga grupet e interesit./Burimi: SCAN


Më të lexuarat