Secondary Adv

BE njeh certifikaten e vaksinimit kunder Covid te Kosoves

Ministria e Shëndetësisë bëri të ditur se nga data 1 korrik BE do pranojë certifikatat e vaksinimit dhe të testimit të lëshura nga institucionet e Kosovës për COVID-19.

 

“Sekretariati i EU digital Certificate i Komisionit Evropian e ka njoftuar Ministrinë e Shëndetësisë se është konfirmuar pranueshmëria –vendimi mbi ekuivalencën e certifikatës digjitale të vaksinës kundër COVID-19, e lëshuar nga Kosova në EU digital certificate, me qëllim lehtësimin e së drejtës së lëvizjes së lirë brenda shteteve të Bashkimit Evropian”, thuhet në njoftimin e Ministrisë.

 

Edhe në njoftimin e Zyrës së BE-së, të lë shuar të enjten, thuhet se ky vendim vlen për të gjitha certifikatat e lëshuara “në përputhje me rregulloren e BE-së, të Parlamentit Evropian dhe Këshillit”./Burimi: REL


Më të lexuarat