Secondary Adv

OKB ngre shqetesimin: Refugjatet siriane te trajtohen njesoj si ukrainasit

Sipas Organizatës të Kombeve të Bashkuara, më shumë se 300,000 qytetarë sirianë kanë vdekur në 10 vitet e fundit për shkak të luftës që ende po shkatërron vendin.

 

Konflikti, i cili filloi në vitin 2011, nuk është afër fundit. Në një intervistë me Euronews, kryetari i Komisionit të Sirisë të OKB-së, Paulo Pinheiro tha se këto shifra të cilat nuk përfshijnë ushtarët pasqyrojnë peshën e situatës.

 

“Diçka që raporti zbulon shumë qartë është mungesa e mbrojtjes së civilëve. Asnjë fraksion, asnjë palë në konfliktin në Siri nuk kujdeset për mbrojtjen e jetëve të civilëve. Ky është realiteti,” tha Pinheiro.

 

Ai shprehu gjithashtu keqardhje për ato që tha se janë dëshpëruese standardet e dyfishta të pritjes së refugjatëve, kur krahason trajtimin e sirianëve dhe ukrainasve.

 

“Ka një çiltërsi dhe bujari ndaj Ukrainës që unë nuk e kritikoj fare. Ata e merituan. Por do të doja shumë që e njejta gjë të zbatohej edhe për refugjatët sirianë,” tha Pinheiro./Burimi: abcnews.al


Më të lexuarat