Secondary Adv

Sejko: Ne tremujorin e trete te vitit pritet niveli me i larte i inflacionit

Guvernatori i Bankës Gent Sejko thotë se në tremujorin e tretë pritet niveli më i lartë i inflacionit, që mund të luhatet në 7-8%.

 

“Infalcioni, e përmenda, ne presim që niveli maksimal i inflacionit do të arrihet, në tremujorin e tretë do jemi në nivelin maksimal. Presim shifrën e updetuar për muajin qershor, është për tu parë.

 

Shifrat janë surprizues në këtë periudhë se ekonomitë janë duke u përballur me kriza të njëpasnjëshme. Rritja ekonomike e tremujorit të parë ishte mbi pritshmëritë tona. Nuk mund 7 dhe 8 % kjo është për tu parë. Do kemi një rritje ekonomike këtë vit midis 3 dhe 4%”, tha Sejko./Burimi: Shqiptarja.com


Më të lexuarat