Secondary Adv

Suedia ndalon vaksinimin e adoleshenteve kunder Covid-19

Autoriteti Shëndetësor suedez ka ndaluar vaksinimin e adoleshentëve të shëndetshëm të moshës 12 deri në 17 vjeç kundër Covid-19.

 

Kjo për shkak të rrezikut shumë të vogël që ata të mund të zhvillojnë simptoma të rënda të sëmundjes në këtë moshë. Masa do të hyjë në fuqi më 31 tetor. “Nga 1 nëntori, rekomandimi dhe rrjedhimisht propozimi i vaksinimit do të zbatohet vetëm për grupet më të rrezikuara”, thuhet në deklaratë.

 

Në fillim të shtatorit, Britania e Madhe hoqi rekomandimin e saj për të vaksinuar fëmijët nën 11 vjeç pa probleme shëndetësore. Ndërsa personat mbi 18 vjeç në Suedi mund të marrin tre doza të vaksinës.

 

Në vendin nordik, doza e katërt rekomandohet për personat mbi 65 vjeç. Suedia, e cila zbatoi një strategji që në përgjithësi ishte më pak e rreptë se vendet e tjera në Europë kundër Covid-19, shënoi rritje të viktimave gjatë verës./Burimi: abcnews.al


Më të lexuarat