Secondary Adv

Ndalon rrjedhja e gazit ne Nord Stream, rifillon se shpejti furnizimi

Gazprom njoftoi se kishte ndaluar rrjedhja e gazit nga tre linjat e dëmtuara të Nord Stream dhe se mund të rifillojë punën përmes linjës së vetme të mbetur.

 

Në një deklaratë, Nord Stream tha se presioni në të tre linjat ishte stabilizuar dhe po punonte për të zvogëluar rreziqet mjedisore.

 

Evropa nisi hetimet pasi u zbuluan rrjedhje të mëdha në dy tubacionet ruse të gazit Nord Stream, secili i përbërë nga një disa linja: Gjermania, Danimarka dhe Suedia thanë se besonin se kishte pasur sabotim.

 

Nord Stream 1 raportoi një rënie të ndjeshme presioni në të dy linjat e tij, që supozohet të jetë shkaktuar nga këputje, ndërsa Nord Stream 2 raportoi një rënie të ngjashme të mprehtë të presionit në linjën e tij 'A'.

 

Gazprom tha se linja 'B' e Nord Stream 2 ende mund të eksportojë gaz në Evropë, nëse do të merrej një vendim për të filluar dërgesat.

 

Nord Stream 1 kishte qenë plotësisht funksional përpara se Rusia të reduktonte dhe më pas të ndalonte flukset e gazit gjatë gjashtë muajve të fundit, duke përmendur mospagesën në rubla ruse dhe probleme teknike.

 

Por Nord Stream 2 i përfunduar së fundmi nuk u shfaq kurrë në internet, pasi Gjermania, ku arrin në tokë, ngriu procesin e autorizimit ndërsa Rusia po përgatitej të pushtonte Ukrainën.

 

"Nëse merret një vendim për të filluar furnizimet përmes linjës B të Nord Stream 2, gazi natyror do të pompohet në tubacion pasi integriteti i sistemit të jetë kontrolluar dhe verifikuar nga autoritetet mbikëqyrëse," tha ai./Burimi; Shqiptarja.com


Më të lexuarat