Secondary Adv

Deshtimi i negociatave, kreu i listes serbe paralajmeron protesta ne veri

Kryetari i Listës Serbe tha se serbët nuk mund ta tolerojnë terrorin e Prishtinës dhe paralajmëroi protesta në të gjitha institucionet e ndryshme në pjesën veriore.

 

Ai në një konferencë për media ka theksuar se ata duan vetëm paqe. Rakiq tha se në Bruksel nuk është arritur asnjë marrëveshje dhe për këtë është përgjegjëse Prishtina, gjë që mund të dëgjohet edhe nga përfaqësuesit ndërkombëtarë.

 

Sipas tij, të gjithë ata që bëjnë thirrje për vetëpërmbajtje sot e dinë se kush është ana destruktive. “Ne duam vetëm paqe. Ne kërkojmë vetëm të zbatohen marrëveshjet e nënshkruara.

 

Duam të jetojmë në paqe, të jemi vetvetja në vendin tonë dhe të qëndrojmë në shekullin tonë. Tri pika i thyen shpinën devesë: Shkarkimi i Nenad Gjuriqit, vendimi për heqjen e targave të Serbisë dhe fakti që Asociacioni nuk është formuar ende.

 

Me ne është edhe Ivan Todosijeviq, i cili u dënua për fjalët e tij. Policia speciale Njësitet po ngacmojnë vëllezërit, motrat, janë katër baza të reja, na kanë ndaluar të vaksinohemi, zgjedhjet, referendumi.

 

E kanë qëlluar Sreçko Sofronijeviqin, Dragica Gasiqin e kanë të ndaluar të blejnë bukë, ka pasur sulme të panumërta dhe këto janë mesazhe të qarta se nuk na duan këtu, si dhe të kthyerve se nuk janë të mirëseardhur”, tha Rakiq.

 

Gjithashtu ai tha se serbët nuk duan të vuajnë terrorin e Prishtinës. “Nuk kemi ku të shkojmë dhe shpresoj se nuk do të duhet të mbrohemi. Torturat që po i bën Kosova qytetarëve serb nuk mund të tolerohet më.

 

Do të kemi protesta në shkolla, qendra shëndetësore dhe në të gjitha institucionet e tjera. Njerëzit janë duke u çuditur pse duhet të paguajmë haraç dhe zulim, nuk ia kemi paguar turqve, as Kurtit”, ka përfunduar Rakiq./Burimi: Shqiptarja.com


Më të lexuarat