Secondary Adv

Raporti i OKB: Shqiperia me rritjen me te madhe te turisteve te huaj

Rreth 700 milionë turistë udhëtuan ndërkombëtarisht midis janarit dhe shtatorit të këtij viti, më shumë se dyfishi i numrit për të njëjtën periudhë në 2021.

 

Kjo shifër është sa 63% e nivelit të viti 2019 dhe e vendos sektorin në rrugën e duhur për të mundur ndikimet e pandemisë së COVID-19.

 

Ndërkohë që në këtë raport Shqipëria është ndër të vetmet vende që ka regjistruar shifra më të larta se viti 2019, me një rritje mbi 18% të turistëve të huaj, krahasuar me 7 muajt e parë të vitit 2019, viti para pandemisë.

 

Raport i përgatitur nga Organizata e Turizmit e Kombeve të Bashkuara thotë se së bashku me Shqipërinë vetëm Republika Domenikane ka një bilanc pozitiv.Në nivel global raporti thekson se sektori është rikuperuar nga kriza më e keqe në historinë e tij, ndërkohë që Evropa po udhëheq./Burimi: Shqiptarja.com


Më të lexuarat