Secondary Adv

Ruset blene nje numer rekord shufrash ari ne vitin 2022

Rusët blenë një sasi rekord shufrash ari në 2022, sipas të dhënave të Ministrisë ruse të Financave.

 

Moska hoqi një TVSH prej 20% për transaksionet e arit me pakicë marsin e kaluar në një përpjekje për të larguar botën nga përdorimi i dollarëve amerikanë si një strehë e sigurt.

 

Ai gjithashtu i përjashtoi qytetarët nga pagimi i tatimit mbi të ardhurat për fitimet e fituara nga shitja e shufrave të arit, duke rritur më tej kërkesën për metalin e çmuar.

 

Sipas të dhënave, rusët blenë më shumë se 50 tonë shufra ari në vitin 2022, dhjetë herë më shumë se një vit më parë. Shufrat e arit një kilogram ishin më të kërkuarit dhe përbënin 60% të atyre të shitur vitin e kaluar.

 

Këto shifra nuk janë ende përfundimtare dhe mbulojnë vetëm periudhën deri në fund të nëntorit 2022, tha ministria e financave për Reuters.

 

Banka shtetërore VTB tha se u shiti klientëve 33.8 ton shufra ari në vitin 2022, me klientët që mbanin ar me vlerë 50 miliardë rubla (rreth 650 milionë euro).

 

“Ari ishte një mbrojtje e mirë financiare vitin e kaluar,” tha Yevgeny Bereznev nga divizioni i produkteve të investimeve të VTB.

 

”Klientët transferuan fonde në këtë instrument për të diversifikuar aktivet e tyre dhe për të fituar fitime gjatë planifikimit të tyre afatgjatë,” vuri në dukje ai./Burimi: abcnews.al


Më të lexuarat