Secondary Adv

Rama: 80 mln USD investim per pastrimin e Vjoses nga ujerat e zeza

Kryeministri Rama ndodhet sot në Tepelenë, në kudër të shpalljes së lumit të egër Vjosa si park kombëtar.

 

Kreu i qeverisë e ka cilësuar si një ndër momentet historike ndërsa shtoi se shumë shpejt kjo risi do të shërbejë në formën e një sinergjie me vendet e rajonit dhe për bashkëpunimin me disa vende. Rama u shpreh se shumë shpejt qeveria do të ketë si synim krijimin e reformave të pyjeve, e cila aktualisht ka pasur përparësi.

 

Rama gjithashtu theksoi se për Vjosën janë hedhur 80 mln dollarë investim për bllokimin e kanaleve të zeza, një risi kjo që do të ndihmojë në ruajtjen e vlerave dhe pasurive tona kombëtare.

 

“Ne sot, jemi krenar për shumë gjera që kemi bërë në funksion të mjedisit dhe natyrës. Shqipëria është i vetmi vend në Evropë sot me një montaroum absolut për gjuetinë, vendosëm ta ndalojmë dhe tani kemi ripërtëritje të ndejshme dh frymëzuese të faunës në të gjithë territorin.

 

Jemi në monitorim të pyjeve. Por kjo nuk mjafton, na duhet një tjetër reforme për menaxhimin e pyjeve. Për t’i kthyer në mirëqenie, për brezat që do të vijnë. Presim që ky park të jetë qendër e projekteve, të punimit shkencor, të studimeve dhe përpunimit.

 

Jemi në një bashkëbisedim shumë inkurajues me fqinjët tanë, për të ndërtuar një sinergji përtej kufirit dhe për ta trajtuar këtë territor si një pasuri të përbashkët dhe për të investuar bashkërisht.

 

Janë 80 mln dollarë që do të vendosen në dispozicion të këtij parku që të gjitha bashkitë të mos derdhin më ujërat e zeza në lumë”- tha Rama.

 

Kujtojmë se ministrja Mirela Kumbaro më herët është shprehur se do të vendosen impiante në 7 bashki të vendit në mënyrë që ujërat e zeza të mos derdhen në lumin Vjosa.

 

Ky vit, është parashikuar nga qeveria me synime të qarta për pastrimin e mjedisit, thekson Kumbaro./Burimi: Shqiptarja.com


Më të lexuarat