Secondary Adv

Heshtje zgjedhore ne Mal te Zi, Gjukanovic perballe Milatovic ne raundin e dyte

Në Mal të Zi, sot është heshtje në prag të raundit të dytë të zgjedhjeve presidenciale, që do të mbahet të dielën, më 2 prill.

 

Heshtja zgjedhore është në fuqi deri në mbylljen e qendrave të votimit, të dielën në orën 20:00. Gjatë asaj periudhe është i ndaluar prezantimi mediatik i kandidatëve presidencialë, reklamimi politik, publikimi i vlerësimeve të rezultateve të votimit, sloganet apo simbolet e kandidatëve dhe rezultatet e sondazheve të opinionit publik.

 

Në garën zgjedhore janë dy kandidatë për presidentë, të cilët fituan më shumë vota në raundin e parë zgjedhor të 19 marsit – kandidati i Partisë Demokratike të Socialistëve të Malit të Zi, Milo Gjukanoviç dhe Jakov Millatoviç, kandidati i Lëvizjes Evropa tani.

 

Këto janë zgjedhjet e katërta presidenciale që nga ripërtëritja e pavarësisë së Malit të Zi dhe të shtatat që nga futja e sistemit shumë-partiak./Burimi: abcnews.al


Më të lexuarat