Secondary Adv

Nis faza e uljes se tarifave roaming- RCC: Zero tarifa ne 2021 per Ballkanin Perendimor

Share on Google+

Pas nënshkrimit të marrëveshjes së heqjes së tarifave roaming në Ballkan, vjen faza operacionale e cila ka nisur aktualisht, me zvogëlimin e tarifave që këtë verë. 

 

Më pas, RCC bëri me dije se, në verën e 2021 tarifa do të jetë zero. “Një muaj pas nënshkrimit të Marrëveshjes së Re Roaming Rajonale (RRA2) për Ballkanin Perëndimor (WB) në Samitin Digital më 4 Prill 2019 në Beograd, fokusi është në hapat e nevojshëm për të siguruar zbatimin e saj të qetë, uniform dhe efikas. Qytetarët e Ballkanit Perëndimor dhe të gjithë partnerët tanë janë shumë të prirur për të parë rezultate pozitive dhe duhet të bëjmë përpjekjet më të mira për të pasur sukses. Këtë prononcim bëri me dije Gazmend Turdiu, Zëvendës Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit për Bashkëpunim Rajonal (RCC) në takimin e organizuar nga RCC të përfaqësuesve të TIK Ministritë dhe Rregullatorët për komunikimet elektronike nga ekonomitë e Bankës Botërore si dhe BE. “Negociatat janë përfunduar me sukses, marrëveshja është nënshkruar dhe tani po hyjmë në fazën e operacionalizimit, pasi zvogëlimi i tarifave të roamingut për të gjithë rajonin do të fillojë këtë verë duke siguruar rrugën për RoameLike @ Home në verën e vitit 2021 dhe gjithashtu duke hapur rruga drejt reduktimit të tarifave të roamingut midis BP dhe BE. 

 

Kjo Marrëveshje do të sigurojë një përfitim të konsiderueshëm ekonomik për ekonomitë rajonale, si dhe do të ketë efekte të menjëhershme pozitive në jetën e përditshme të njerëzve, kështu që puna jonë tani është të lehtësojmë përkthimin me sukses në praktikë“, shtoi Turdiu. Pjesëmarrësit e takimit paraqitën gjendjen aktuale në ekonomitë e tyre përkatëse dhe diskutuan aspektet rregullatore, statusin e akteve zbatuese nga Rregullatorët, konsultimet publike, shqetësimet nga operatorët etj. Zbatimi i RRA2 i është besuar BP-së Rregullatorët për komunikimet elektronike, të cilët do të krijojnë një organ përgjegjës për koordinimin e punës për zbatimin e ARZH2. Ky takim është vetëm fillimi i një sërë takimesh konsultative midis Rregullatorëve të BP për të lidhur pozicionet dhe zgjidhjet që lidhen me zbatimin e RRA2. Përfaqësuesit e Komisionit Europian dhe Trupi i Rregullatorëve Evropianë për Komunikimet Elektronike (BEREC) iu bashkuan takimit për të ndarë përvojat e tyre me zbatimin e regjimit “Roam Like at Home” në Bashkimin Evropian, pasi kjo mund të jetë shumë instruktive për ekonomitë e BP./Monitor


Më të lexuarat