Secondary Adv

Drejtori i ILO vjen ne Shqiperi: Mbeshtetje per legjislacionin mbi levizjen e lire te punetoreve

Share on Google+

Ministrja e Financave priti në një takim Drejtorin Rajonal të Organizatës Botërore të Punës, për të diskutuar për tregun e punës në Shqipëri, mundësitë dhe sfidat për këtë sektor.

 

“Angazhimi ynë në luftën kundër informalitetit, forcimi i rolit të sindikatave për të monitoruar dhe rritur zbatueshmërinë e standardeve të punës, investimi në Arsimin dhe Formimin Profesional dhe përfshirja e gjeneratës së re në shkolla profesionale janë investimi më eficent dhe me impakt të sigurt dhe të drejtpërdrejtë në zhvillimin e biznesit dhe rritjen ekonomike të vendit” njofton ministrja në një postim. Referuar njoftimit, Pilgrim shprehu angazhimin dhe suportin e ILO-s, përmes programeve dhe projekteve, në drejtim të forcimit të kapaciteteve, veçanërisht lidhur me përafrimin e legjislacionit shqiptar me atë të BE-së mbi Lëvizjen e lirë të punëtorëve./Scan


Më të lexuarat