Secondary Adv

Hapet bulevardi me i ri ne Tirane: Lidh Yzberishtin me Unazen e Re

Share on Google+

Një kilometër i gjatë dhe 36 metër i gjerë, Bulevardi Migjeni mundeson një lëvizje të automjeteve me tre korsi për secilin kah.

 

Ky është bulevardi më i ri i Tiranës por më në periferi të saj, një rrugë e ndërtuar sipas të gjitha parametrave infrastrukturore në një zone pothuajse informale. Bulevardi Migjeni sapo është inaguruar dhe lidh Yzberishtin me “Unazën e Re” duke bërë zonë më të aksesueshme për gati 80 mijë banorë. Por banorët kanë dhe dy kërkesa. E para të mos lejohen automjete të cilat kanë nisur të parkojnë në të dy krahët e saj. Bulevardi i ri prite ti japë një tjetër zhvillim kësaj zone por ndërkohe do te eliminojë edhe trafikun e rënduar qe krijohej ne dy rrugët dytësore qe do të çojnë në Kashar. Me përfundimin e punimeve në “Unazën e Madhe” e gjithë kjo zonë pritet të marrë një tjetër zhvillim duke mos u konsideruar me një lagje periferike në kryeqytet./Burimi: Top Channel


Më të lexuarat