Secondary Adv

Mbyllja e bareve dhe restoranteve ne 11:00 pm, gjykata e Berlinit rrezon urdherin

Share on Google+

Një gjykatë e Berlinit ka pezulluar një urdhër që baret dhe restorantet të mbyllen nga ora 11:00 deri në 6 të mëngjesit, duke e quajtur një masë të pa arsyetuar. 

 

Një gjykatë e Berlinit ka pezulluar një urdhër që baret dhe restorantet të mbyllen nga ora 11:00 deri në 6 të mëngjesit duke arsyetuar se nuk ishte e provuar nëse një masë e tillë mund të ndihmonte në luftën kundër koronavirusit. Duke vendosur për një çështje të sjellë nga 11 pronarë restorantesh, gjykata administrative vuri në dukje se infeksionet e reja në Gjermani aktualisht rrjedhin nga mbledhjet private të familjes dhe miqve, në mjediset e komunitetit, fabrikat e përpunimit të mishit, tubimet fetare ose në lidhje me udhëtimet.

 

Mbyllja e këtyre bizneseve ishte pra një 'shkelje joproporcionale e lirisë' së industrisë, vendosi gjykata. Autoritetet gjermane tani duhet të vendosin nëse duan ta çojnë çështjen në një gjykatë më të lartë për të detyruar baret dhe restorantet të mbyllen. Kjo vjen pasi Angela Merkel paralajmëroi se Gjermania po shkonte drejt 'katastrofës' pasi udhëheqësit rajonalë refuzuan të nënshkruanin masat e saj të ashpra të koronavirusit mes rasteve të rritura në Evropë.


Më të lexuarat