Secondary Adv

Facebook po nderton fermen masive diellore ne Teksas

Share on Google+

Facebook po ndërton një fermë diellore masive në Teksas që besohet të jetë një nga projektet më të mëdha diellore në Shtetet e Bashkuara.    

 

Zhvilluesi i energjisë së rinovueshme me bazë në Boston, Longroad Energy, njoftoi së fundmi se po bashkëpunonte me Facebook në zhvillimin e projektit 416 milion dollarë. 

Projekti Prospero Solar do të ketë një kapacitet prej 379 megavat. Kjo është e mjaftueshme për të fuqizuar rreth 72,000 shtëpi, bazuar në mesataren kombëtare të SHBA. Projekti shkon përtej qëllimit të Facebook për të përdorur energjinë e rinovueshme për të fuqizuar qendrat e të dhënave të saj. Ky është vendi ku gjigandi i medias sociale ruan foto, video dhe informacione të tjera që njerëzit i dërgojnë në platformë. 

 

Prospero Solar pritet të përfundojë vitin e ardhshëm dhe do të marrë një sipërfaqe më të madhe se pesëfishi i Central Park në New York. Shell Energy North America dhe Facebook do të ndajnë energjinë e gjeneruar nga ferma diellore. CEO Mark Zuckerberg njoftoi në prill se Facebook po ndërtonte gjashtë projekte të reja diellore për të mbështetur qendrat e të dhënave të saj. 

Ata strehojnë dhjetëra mijëra servera kompjuteri, të cilat janë të lidhura me botën e jashtme përmes kabllove me fibra optike. Qendrat tona të të dhënave janë tashmë një nga më efikaset e energjisë në botë, dhe vitin e kaluar kemi vendosur një qëllim për të gjitha qendrat dhe zyrat tona të të dhënave për të përdorur energjinë e rinovueshme 100% deri në vitin 2020, shkroi Zuckerberg.

 

Secila nga ndërtesat e qendrës së të dhënave ka afërsisht madhësinë e katër fushave të futbollit dhe ka disa salla të dhënash, ose dhoma të mëdha, të errëta, ku Facebook ka në plan të ruajë dhjetëra rreshta të serverave. 


Më të lexuarat